Over Wolf3D

NijghVersluys, Economie op school Reeds enkele jaren ben ik werkzaam in de virtuele omgeving van Activeworlds Europe. Als modeler ontwerpt en realiseer ik de wensen van mijn opdrachtgevers. Met drie jaar ervaring op het gebied van 3D objecten maken in trueSpace en deze exporteren naar het Activeworlds formaat, heb ik opdrachtgevers als Nijgh Versluys, Refoweb, Van Leeuwen Autoherstel en de Virtuele Overheid.Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken omdat steeds meer opdrachtgevers behoefte hebben aan op maat gemaakte (customized) objecten en de standaard 3D-sets ontoereikend zijn om hun plannen te verwezenlijken.

Ik werk meestal zelfstandig aan een project of in samenwerking met mensen die andere disciplines beheersen zoals bots. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het verzamelen van informatie over een object (afmetingen bepalen, foto's maken van het originele object dat een gebouw kan zijn maar net zo goed een auto of een bord met tekst), het bewerken van het fotomateriaal, het maken van het 3D-object en uiteindelijk het plaatsen en functioneel maken van het object in de virtuele omgeving van de opdrachtgever. Het maken van 3D-illustraties behoort ook tot de mogelijkheden.

NijghVersluys, Economie op school Naast het zelf creŽren van objecten houd ik me ook bezig met het opleiden van 3D-modelers. Aangezien de vraag naar 3D-modelers de laatste tijd gegroeid is en er weinig tot geen cursusmateriaal in het Nederlands voorhanden is, heb ik de leerwereld AWEbeta opgestart.

Het project richt zich vooral op zelfstudie van gebruikers die kennis willen verkrijgen van bouwen, bots en modeling in 3D-omgevingen. Uiteraard houd ik mij voornamelijk bezig met modeling. In AWE heb ik in samenwerking met anderen 3 leerwerelden samengesteld waar elk onderdeel (bots, bouwen en modeling) uitgebreid aan bod komen. Deze werelden zijn te bezoeken via de Activeworlds Europe wereld AWEbeta.
Het meeste cursusmateriaal zal bestaan uit gratis downloads maar er is ook de mogelijkheid voor persoonlijke begeleiding.